Al zes jaar op rij blijft Betech Group trouw aan één van haar belangrijkste strategische doelen: voortdurend investeren in cutting-edge circulaire en milieuvriendelijke oplossingen voor onze productieprocessen.

In 2018 startte Betech met het verduurzamen van al haar bedrijven, wat direct resulteerde in de ISO 14001:2015 certificering. Deze certificering toont aan dat we voldoen aan internationale normen voor effectief milieumanagement. Sindsdien heeft Betech Mass Turning talloze verbeteringen doorgevoerd, waaronder:

  • Intern scheiden en filteren van oliën en emulsies, met 100% hergebruik;
  • Zelf distilleren en hergebruiken van reinigingsmiddelen;
  • Volledige omschakeling naar LED-verlichting in alle productiefaciliteiten;
  • Focus op primaire inkoop van grondstoffen bij gecertificeerde Europese producenten;
  • Implementatie van zelfstandig energie regulerende productielijnen, wat heeft geleid tot een 50% reductie van energieverbruik voor secundaire processen.

Milieuvriendelijk Produceren: Europa versus Azië
In vergelijking met lagelonenlanden in Azië, waar productie vaak gericht is op kostenbesparing zonder strenge milieuvoorschriften, staat Europa bekend om haar strengere regelgeving en duurzame praktijken in de maakindustrie. Door te focussen op groene initiatieven en het gebruik van milieuvriendelijke technologieën, zoals Betech doet, dragen Europese bedrijven bij aan een duurzamere wereldwijde productieketen.

Innovatieve investeringen voor een groene toekomst
Om tot een leidende positie te komen op het gebied van milieuvriendelijke en circulaire productie, zijn de huidige investeringen van Betech Mass Turning gericht op:

  • Uitbreiding van het eigen zonnepark met meer dan 1.500 zonnepanelen, waardoor ruim een derde van de energiebehoefte zelfvoorzienend wordt;
  • Verdrievoudigde isolatie van de productiehallen, waardoor we ons energieverbruik verder kunnen verminderen;
  • Implementatie van een circulair spaan verwerkingssysteem;
  • Gebruik van restwarmte van machines om het hele bedrijf te verwarmen.

Ruim 1/3e zelfvoorzienend in energie
Met een aanzienlijke uitbreiding van eigen zonne-energie-installatie wordt Betech Mass Turning nu zelfvoorzienend voor meer dan 40% van haar energiebehoeften. Dit is momenteel het hoogst haalbare niveau voor onze 24-uurs productie, waarbij we een groot deel van onze productie draaien op momenten dat er simpelweg niet genoeg duurzame energie beschikbaar is. Hierdoor bespaart Betech jaarlijks een hoeveelheid energie die gelijk staat aan het stroomverbruik van ongeveer 250 gemiddelde Nederlandse huishoudens!

 

Betech Mass Turning verhoogt isolatiewaardes productiehallen met 300%
Deze zomer heeft Betech Mass Turning een volledig isolerende schil om haar productiehallen gebouwd, waardoor de isolatiewaarde is verdrievoudigd. Deze verbetering resulteert niet alleen in een comfortabelere werkomgeving voor medewerkers gedurende de zomer en winter, maar leidt ook tot aanzienlijke energiebesparingen. Het isolatieniveau dat hiermee behaald wordt is gelijk aan de huidige Nederlandse standaard voor energieneutraal bouwen.

100% circulaire productie van basisgrondstof tot afvalverwerking
Door samen te werken met milieubewuste Europese partners in onze toeleveringsketen, van basismateriaal tot spanenverwerking, hebben we voor het eerst een 100% circulaire stroom van A tot Z gecreëerd. Restmaterialen uit ons productieproces worden waar mogelijk gescheiden, ontdaan van olie en smeermiddelen, en verwerkt tot briketten. Deze briketten worden vervolgens teruggestuurd naar de producent van de basisgrondstoffen, zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden in het productieproces. Met deze circulaire aanpak zorgen we ervoor dat afval wordt omgezet in waardevolle grondstoffen, wat onze ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleint.

Verwarming van complete bedrijf middels restwarmte machines
De laatste stap in het investeringsprogramma van Betech Mass Turning is een omvangrijke, centraal gestuurde luchtbehandelingsinstallatie. Dit systeem gebruikt warmtewisselaars om overtollige energie uit het productieproces op te vangen en om te zetten naar warmte voor alle productieruimtes. Hierdoor wordt niet alleen de warmte in de hallen waar de machines staan hergebruikt, maar worden ook alle andere productieruimtes energieneutraal beheerd.

Met deze initiatieven zet Betech een belangrijke stap richting een volledig duurzame productieomgeving. We blijven investeren in innovatieve oplossingen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en onze positie als leider in milieuvriendelijke productie te versterken. Ons uiteindelijke doel is om een duurzame toekomst te realiseren, waarin efficiëntie en milieuvriendelijkheid hand in hand gaan.